Vyhľadávanie

Dverné kovanie

 Kovanie vchodových dverí

Image Image

Ponúkame široký sortiment zámkov, ktoré poskytujú užívateľom dokonalú techniku a maximálnu funkčnosť. 

Automatický zámok po uzatvorení dverí automaticky pritlačí krídlo k rámu v troch miestach, čo zvyšuje tesnosť zatvorených dverí a sučasne zabraňuje ich deformácii. Po zatvorení dverí je krídlo k rámu pritláčané strelkou hlavného zámku a prídavnými kolíkovými strelkami, ktoré sú umiestnené nad a pod hlavnou krabicou zámku. Kolíkové strelky sú skosené z oboch strán, vďaka čomu ľahko a spoľahlivo zapadnú do protikusov. Po uzamknutí kľúčom sa vysunú dva háky, ktoré zvyšujú odolnosť voči vlámaniu. Zámok tak zaistí dvere až v 6 bodoch naraz. Háky sú blokované proti spätnému zasunutiu a svojim tvarom zabraňujú roztiahnutiu krídla od rámu. Háky sa vysúvajú zdola nahor a pri pokuse o násilné vysadenie krídla sa ešte viac zasunú do protikusov a účinne zabránia vysadeniu krídla. Optimálny prítlak zabraňuje prievanu, znižuje možnosť deformácie krídla, znižuje prienik hluku z vonkajšieho prostredia a šetrí energiu na vykurovanie.

Štandardný zámok disponuje hákovým typom uzáveru a neumožňuje automatické pritlačenie krídla dverí k rámu po ich uzatvorení. Patentovaná technika však zaručuje jednoduchú obsluhu bez potreby vyvynutia zvýšenej sily na zatváranie, resp. zamykanie.

Image Image


Image 

Sklopno-posuvné kovanie

Image Sklopno-posuvné kovanie s núteným ovládaním (AUTOMAT)

Veľkoplošné sklopno-posuvné dvere ponúkajú svetlo, vzduch a voľnosť pohybu pre ešte vyšší komfort bývania. Výhoda kovania s núteným ovládaním spočíva najmä v ľahkosti ovládania veľkých a ťažkých sklopno-posuvných prvkov (až do 200 kg), ktoré je možné sklápať a zatvárať aj bez vynaloženia väčšej fyzickej námahy. Posuvné krídlo sa ovláda jednou rukou pomocou ergonomicky tvarovanej kľučky. Rovnako ľahké je aj zatvorenie krídla zo sklopenej polohy - otáčaním kľučky jednou rukou sa krídlo samé presunie zo sklopnej polohy do polohy zatvorenej (bez nutnosti zatlačiť krídlo obidvomi rukami do zatvorenej polohy). Sklopno-posuvné kovanie s núteným ovládaním SIEGENIA-AUBI zabezpečuje už v základnej verzii vyššiu úroveň bezpečnosti. Hríbové čapy integrované do všetkých štyroch rohoch sú aktívnou ochranou proti vlámaniu.

Image Sklopno-posuvné kovanie bez núteného ovládania

Moderné sklopno-posuvné dvere poskytujú moderný priestor pre život a vyššiu kvalitu bývania. Prinášajú viac svetla, slobody a komfortu do vášho domova. Inteligentná technika kovania ponúka vyspelé konštrukcie pre sklopno-posuvné elementy, ktoré šetria miestom a poskytujú vysoký komfort ovládania. Špeciálne vyvinuté kovanie pre malé a stredne veľké krídla umožňuje vďaka vyvinutej technológii jednoduchú a nekomplikovanú obsluhu. Po otočení ergonomicky tvarovanej kľučky o 90° je možné krídlo presunúť do sklopnej polohy a ďalším otočením sa krídlo dostane do posuvnej pozície. Sklopno-posuvné kovanie bez núteného ovládania SIEGENIA-AUBI je štandardne dodávané s dielmi pre základnú bezpečnosť. Aj pri sklopno-posuvných kovaniach so základnou bezpečnosťou je vyvesenie krídla pri prípadnom vlámaní sťažené.

Posuvné kovanie so zdvihom krídla (PORTAL)

Image Posuvné prvky, ktoré vedú na balkón, do záhrady alebo na terasu, sú súčasným
trendom a zvyšujú svojimi veľkoplošnými krídlami kvalitu bývania a života. S posuvným kovaním so zdvihom krídla vytvoríte otvorenú atmosféru plnú svetla. Prostredníctvom premyslených detailov nášho kovania zažijete maximílne pohodlie. Vďaka dlhoročnej kompetencii vo vývoji je jeho technika tak dokonalá, že dokonca i krídla s hmotnosťou až 400 kg sa dajú bezpečne, pohodlne a s ľahkosťou ovládať bez vynaloženia veľkého úsilia.

Image

Samozrejmosťou je plochá prahová lišta vysoká len 19 mm. Prechod je tak plynulý a bezbariérový bez dodatočných nákladov. Navyše, jej tepelná izolácia je lepšia ako určujú požiadavky nariadenia pre úsporu energií. Spĺňa tak i vysoké požiadavky na úsporu nákladov a komfort bývania.

 
[ Späť ]